Ogłoszenie

http://38.96.148.24:5222

#1 2008-12-19 20:34:48

elvis77

Administrator

Punktów :   

Elvis, That's The Way It Is 1970

http://www.elvisplace.nl/posters%20(32).jpg

Cast; Elvis Presley, James Burton, Charlie Hodge, John Wilkinson, Millie Kirkham, The Imperials, Jerry Scheff, Ronnie Tutt, Glen Hardin, The Sweet Inspirations.

Songs; Mystery Train/Tiger Man, Words, The Next Step Is Love, Cryin' Time, Little Sister, What 'd I say, Stranger In The Crowd, How The Web Was Woven, I Just Can't Help Believin', You Don't Have To Say You Love Me, You Don't Have To Say You Love Me, LOve Me, Bridge Over Troubled Water, You've Lost That Lovin' Feeling, Mary In The Morning, Polk Salad Annie, That's All Right, I've Lost You, Patch It Up, Love Me Tender, You've Lost That Lovin' Feeling, Sweet Caroline, I Just Can't Help Believin', Bridge Over Troubled Water, Heartbreak Hotel, One Night, Blue Suede Shoes, All Shook Up, Polk Salad Annie, Suspicious Minds, Can't Help Falling In Love

Elvis, That's The Way It Is

Elvis: That's The Way It Is prezentuje  młodym fanom Elvisa, którzy mogli zobaczyć  jaką miał   dobrą formę, kiedy był na topie całego świata.
Przedstawiono bez narracji, historię, która zaczyna się  kiedy  Elvis przyjeżdżaja do Studios MGM  Culver City w 1970, by zacząć próby z jego zespołem. Jeśli stawka jest wysoka, to napięcie na pewno nie jest widoczne. To jest dobry  zespół  - rozluźniony i bardzo swobodnie  czujący w obecności kamer. Elvis: That's The Way It Is zrealizowany z pełnym sukcesem i wydany  30 lat temu obecnie został ponownie przywrócony do życia dzięki nowej poszerzonej edycji. Ta nowa wersja została  na nowo   zredagowana według oryginału z poszerzonym materiałem,  którego  producent  Rick Schmidlin poszukiwał i  odkrył.

Rick Schmidlin: "Mieliśmy ludzi , którzy dwie mile pod ziemią w Kansas szukali nieoznaczonych puszek, które prawdopodobnie zawierały materiał filmowy i znaleźli je! Znaleźli 16 oryginalnych ścieżek mistrzowskich,  więc  byliśmy w stanie w studio zrobić re-mix  żebyś  mógł  teraz usłyszeć te rzeczy,  których  nigdy nie słyszałeś i nie widziałeś.”

Próby kontynuowano także w  Las Vegas. Oni  dołączyli  do wokalistów, którzy pracowali  przy pierwszych nagraniach i później na żywo z zespołem.  Między nimi byli   Jerry Scheff grający na basie ,  Ronnie Tutt, pianista,  James Burton, grający na gitarze prowadzącej.   W filmie, Burton prezentuje na scenie  kilka swoich  solówek.

James Burton: "Mieliśmy wielki kontakt wzrokowy na scenie i ja nigdy  nie spuszczałam z niego oczu, ponieważ nigdy nie wiedziałeś co  za chwile może się  zdarzyć,  więc musiałem stale patrzeć na niego."

Rick Schmidlin przerobił  oryginalny film i dał większy nacisk na muzykę i na Elvisa współdziałającego z  ludźmi, których miał wokół siebie. Joe Esposito: " Tutaj był  zespół. Nie był tylko Elvis i jego grupa . Jeśli on chciał coś zmienić…Robili wszystko to co chciał  zrobić.. Ale to był zespół - oni byli  świetni i Elvis lubił to i dlatego chciał z nimi pracować, bo rozumieli go wlot.”

Ronnie Tutt: "Ty przeoczyłeś  trochę śmiesznych momentów,  jakie tam były. Pamiętasz jak  tylko usiadł, zaczął śpiewać i mikrofon zaczął opadać, a on znacząco patrzył  na niego ...  I ty wiesz, I ja wiem, o czym on w tym momencie myślał. To był zwariowany czas.. On nie potrafił utrzymać powagi.

Bob Dylan, John Lennon, Rod Stewart, Mick Jagger i wielu, wielu  innych uważają że mają dług u niego . Presley nie imitował nikogo. Jedna z  wielu scen pokazuje jak bez zastanowienia, spontanicznie schodzi do tłumu. Każda kobieta chciała go pocałować , a wszyscy mężczyźni z szacunkiem ściskajali mu rękę.

Rick Schmidlin: "Myślę, że to wstrząśnie ludźmi, kiedy zobaczą  jak wspaniale wyglądał w białych kostiumach . Miał  32 cale w talii i prawdopodobnie był w swojej szczytowej formie.

Jerry Scheff: "Elvis był prawdziwym muzykiem i prawdziwym wokalistą i kiedy śpiewał,  naprawdę w to wierzę, to słowa piosenki przechodziły przez jego umysł do serca i wychodziły  ustami.

Fani Elvisa to nadal wielkie legiony - nie musimy ich zachęcać, aby chcieli spędzili cudowne godziny z ich hero. Wszyscy inni którzy nie znali Elvisa, czy nie widzieli pierwszej edycji  Elvis: That's The Way It Is mogą być oczarowani tym, co zobaczą. Ze znakomicie przywróconym obrazem i dźwiękiem, to ma świeżość, która prawdziwie zadziwia i może otworzyć wam drzwi do historii współczesnej kultury masowej. 

Director Denis Sanders
Producer Dale Hutchinson
Panavision
Musicians
James Burton Lead Guitar, John Wilkinson Rhythm Guitar, Charlie Hodge Rhythm Guitar, Jerry Scheff Bass, Glen Hardin Piano, Ronnie Tutt Drums, Millie Kirkham Vocal, Imperial Quartet Vocals, Sweet Inspirations Vocals.

© Copyright 2008–2009. All rights reserved Wszelkie Prawa Zastrzeżone

Stopka forum

RSS