.jpg)
Cast; Elvis Presley, James Burton, Charlie Hodge, John Wilkinson, Millie Kirkham, The Imperials, Jerry Scheff, Ronnie Tutt, Glen Hardin, The Sweet Inspirations.
Songs; Mystery Train/Tiger Man, Words, The Next Step Is Love, Cryin' Time, Little Sister, What 'd I say, Stranger In The Crowd, How The Web Was Woven, I Just Can't Help Believin', You Don't Have To Say You Love Me, You Don't Have To Say You Love Me, LOve Me, Bridge Over Troubled Water, You've Lost That Lovin' Feeling, Mary In The Morning, Polk Salad Annie, That's All Right, I've Lost You, Patch It Up, Love Me Tender, You've Lost That Lovin' Feeling, Sweet Caroline, I Just Can't Help Believin', Bridge Over Troubled Water, Heartbreak Hotel, One Night, Blue Suede Shoes, All Shook Up, Polk Salad Annie, Suspicious Minds, Can't Help Falling In Love
Elvis, That's The Way It Is
Elvis: That's The Way It Is prezentuje młodym fanom Elvisa, którzy mogli zobaczyć jaką miał dobrą formę, kiedy był na topie całego świata.
Przedstawiono bez narracji, historię, która zaczyna się kiedy Elvis przyjeżdżaja do Studios MGM Culver City w 1970, by zacząć próby z jego zespołem. Jeśli stawka jest wysoka, to napięcie na pewno nie jest widoczne. To jest dobry zespół - rozluźniony i bardzo swobodnie czujący w obecności kamer. Elvis: That's The Way It Is zrealizowany z pełnym sukcesem i wydany 30 lat temu obecnie został ponownie przywrócony do życia dzięki nowej poszerzonej edycji. Ta nowa wersja została na nowo zredagowana według oryginału z poszerzonym materiałem, którego producent Rick Schmidlin poszukiwał i odkrył.
Rick Schmidlin: "Mieliśmy ludzi , którzy dwie mile pod ziemią w Kansas szukali nieoznaczonych puszek, które prawdopodobnie zawierały materiał filmowy i znaleźli je! Znaleźli 16 oryginalnych ścieżek mistrzowskich, więc byliśmy w stanie w studio zrobić re-mix żebyś mógł teraz usłyszeć te rzeczy, których nigdy nie słyszałeś i nie widziałeś.”
Próby kontynuowano także w Las Vegas. Oni dołączyli do wokalistów, którzy pracowali przy pierwszych nagraniach i później na żywo z zespołem. Między nimi byli Jerry Scheff grający na basie , Ronnie Tutt, pianista, James Burton, grający na gitarze prowadzącej. W filmie, Burton prezentuje na scenie kilka swoich solówek.
James Burton: "Mieliśmy wielki kontakt wzrokowy na scenie i ja nigdy nie spuszczałam z niego oczu, ponieważ nigdy nie wiedziałeś co za chwile może się zdarzyć, więc musiałem stale patrzeć na niego."
Rick Schmidlin przerobił oryginalny film i dał większy nacisk na muzykę i na Elvisa współdziałającego z ludźmi, których miał wokół siebie. Joe Esposito: " Tutaj był zespół. Nie był tylko Elvis i jego grupa . Jeśli on chciał coś zmienić…Robili wszystko to co chciał zrobić.. Ale to był zespół - oni byli świetni i Elvis lubił to i dlatego chciał z nimi pracować, bo rozumieli go wlot.”
Ronnie Tutt: "Ty przeoczyłeś trochę śmiesznych momentów, jakie tam były. Pamiętasz jak tylko usiadł, zaczął śpiewać i mikrofon zaczął opadać, a on znacząco patrzył na niego ... I ty wiesz, I ja wiem, o czym on w tym momencie myślał. To był zwariowany czas.. On nie potrafił utrzymać powagi.
Bob Dylan, John Lennon, Rod Stewart, Mick Jagger i wielu, wielu innych uważają że mają dług u niego . Presley nie imitował nikogo. Jedna z wielu scen pokazuje jak bez zastanowienia, spontanicznie schodzi do tłumu. Każda kobieta chciała go pocałować , a wszyscy mężczyźni z szacunkiem ściskajali mu rękę.
Rick Schmidlin: "Myślę, że to wstrząśnie ludźmi, kiedy zobaczą jak wspaniale wyglądał w białych kostiumach . Miał 32 cale w talii i prawdopodobnie był w swojej szczytowej formie.
Jerry Scheff: "Elvis był prawdziwym muzykiem i prawdziwym wokalistą i kiedy śpiewał, naprawdę w to wierzę, to słowa piosenki przechodziły przez jego umysł do serca i wychodziły ustami.
Fani Elvisa to nadal wielkie legiony - nie musimy ich zachęcać, aby chcieli spędzili cudowne godziny z ich hero. Wszyscy inni którzy nie znali Elvisa, czy nie widzieli pierwszej edycji Elvis: That's The Way It Is mogą być oczarowani tym, co zobaczą. Ze znakomicie przywróconym obrazem i dźwiękiem, to ma świeżość, która prawdziwie zadziwia i może otworzyć wam drzwi do historii współczesnej kultury masowej.
Director Denis Sanders
Producer Dale Hutchinson
Panavision
Musicians
James Burton Lead Guitar, John Wilkinson Rhythm Guitar, Charlie Hodge Rhythm Guitar, Jerry Scheff Bass, Glen Hardin Piano, Ronnie Tutt Drums, Millie Kirkham Vocal, Imperial Quartet Vocals, Sweet Inspirations Vocals.